Podcast - Corona - RVB.png

AFLEVERINGEN

De komende weken staat de podcast in het teken van Covid-19 en kanker.

Beluister elke dinsdag een nieuwe aflevering.

 
 

#1 GHISLAINE

Wanneer corona je behandeling op de rem zet

Ghislaine (27) kreeg op korte tijd veel slecht nieuws. Eerst bleek de kanker terug en daarna wees een scan op corona. Een gesprek over de achtbaan van de afgelopen weken.

GESPREKKEN

 

#1 HANNELORE

Hannelore De Smet (24) had een Hodgkin lymfoom en is sinds een paar maanden genezen. Als ze in de spiegel kijkt, ziet ze nog niet wie ze zou willen zien.

 

#2 WESLY

Wesly Van de Parre (33) en zijn vrouw verwachten hun eerste kind wanneer hij kanker krijgt. Terwijl zijn dochtertje haar eerste stapjes zet, leert hij ook weer lopen.

 

#3 SOFIA

Sofia Godfriedt (24) was vijf jaar lang ziek. Stress voor een scan? Dat heeft ze niet meer. Een gesprek over rotsvast vertrouwen, zoeken naar wie je bent, en over opnieuw beginnen, als de kanker voorbij is.

 
 

#4 TOM

Het leven van Tom Van Hoof (18) in het ziekenhuis was druk, met bednet, fietsen op de hometrainer en ziekenhuisoptredens. Maar het werd stil toen hij uit behandeling was. Een gesprek over je plek in de groep terugvinden, en over die lastige balans tussen wat je wil en wat je al kan.

 

#5 ROMY

De vader van Romy Mondeel (23) is na lange tijd genezen is verklaard. Rationeel opgelucht zijn lukt al, maar het emotionele besef moet nog komen. Een gesprek over mentale gezondheid en de impact van ziekte wanneer het iemand overkomt van wie je zielsveel houdt.

 

#6 JELLE

Jelle (30) kreeg teelbalkanker en was een maand later alweer fulltime aan het werk. Tot hij door een uitzaaiing vanaf zijn middel verlamd raakte en écht op de rem moest gaan staan. Een gesprek over een nieuwe balans, en hoe sport niet alleen helpt om sterkere spieren te krijgen, maar ook ruimte geeft aan emoties.

 
 

#7 SANTOECHA

Santoecha Rangai (32) kreeg borstkanker en zei tegen haar oncoloog: 'Dit wil ik niet bewust meemaken'. De klap kwam een half jaar later. Een gesprek over je ziekte stilhouden, dat kanker eenzaam is en hoe ze nu haar ervaring deelt met anderen.

 

#8 RIANNE

Rianne van Geel (21) heeft leukemie. Ze vertelt erover bij haar studie vroedkunde en in het ziekenhuis, waar ze met haar ervaring anderen wil helpen. Een gesprek over tijdelijk stoppen met school, haar 'ziekenhuis-squad', en hoe familie, vriendinnen en school haar steunen.

 

KAAL IS OOK EEN KAPSEL

©2020 Visuals: Claire Vimont. Website: Meike de Roest.