top of page

MISSIE

IMG_20200407_094343_290.jpg

COVID-19

De coronacrisis legt momenteel de hele wereld stil. Dat is heftig voor iedereen, maar nog iets meer voor (ex-)kankerpatiënten. Een verlaagde immuniteit, uitgestelde behandelingen en al iets te veel ervaring met isolatie: corona voelt voor veel (ex-)kankerpatiënten als een stap terug.

Daarom staat de komende tijd deze podcast in het teken van kanker & corona.

20200106_233757_edited.jpg

COMMUNITY

Veel jonge patiënten hebben het gevoel dat ze 'de enige' zijn. En dat is niet gek: op een ziekenhuisgang ligt de gemiddelde leeftijd eerder rond de zestig dan de twintig. 

Ik hoop jongeren het gevoel te geven dat ze niet de enigen zijn: zowel als kankerpatiënt, als met de thema's waarmee ze worstelen. 

Via Instagram delen volgers ook hun verhaal en gaan met elkaar in gesprek.

20200407_220340.jpg

ER IS POST!

Niks leuker dan een grote envelop vol postzegels ontvangen, toch?

Het team dat deze podcast draaiende houdt, bestaat enerzijds uit de dappere jongeren die hun verhaal vertellen, en anderzijds uit de 'ambassadeurs' die kaartjes uitdelen (van ziekenhuis tot wasserette). Veel lieve (onbekende) mensen stuurden mij hun adres, om een stapel te krijgen. Er vertrokken al enveloppen naar alle uithoeken van België en Nederland. 

De podcast maak ik alleen, maar mét deze geweldige support!

IMG_20200206_113054_059.jpg

MAATSCHAPPELIJK DEBAT & TABOES DOORBREKEN

Met mijn podcast hoop ik bij te kunnen dragen aan een maatschappelijk debat over zorg die aansluit bij de noden van jongvolwassenen. Ook hoop ik het taboe op praten over kanker te doorbreken.


De impact van kanker op jonge leeftijd is namelijk enorm. Hoe zit het met je mentale gezondheid, toekomstplannen, hoe bouw je je leven weer op, en niet onbelangrijk: wat met je financiën? 

Op dit moment zijn er nog te veel mazen in het net. Ik probeer deze bespreekbaar te maken.

Missie: Nieuws
bottom of page